Getuigenoproep: steekincident en politieman mishandeld

zondag 30 augustus 2015

Alkmaar - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar geweldsincidenten die zich in de nacht van zaterdag op zondag hebben afgespeeld rondom Centraal Station Alkmaar.

In de omgeving van het Centraal Station waren rond 05:40 uur jongeren met elkaar in conflict geraakt en bleek een 19-jarige vrouw uit Castricum met een mes in haar hand te zijn gestoken.

De politie kwam ter plaatse voor de hulpverlening en de handhaving, toen een groep jongeren zich hierbij tegen de politie keerde. Een politieman werd door meerdere personen belaagd en kreeg een fles tegen zijn hoofd en een vuistslag in zijn gezicht. De politieman liep hierbij verwondingen op aan zijn hoofd en werd ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

De 19-jarige vrouw uit Castricum die in haar hand gewond was geraakt door een mes, moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Meerdere politie-eenheden, onder wie ook een hondengeleider, waren ter plaatse gekomen en hielden een 19-jarige verdachte uit Castricum werd aan. Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest in het conflict. De 19-jarige Castricummer trapte voor zijn aanhouding moedwillig tegen een politie-auto aan. Tegen hem zal hiervoor proces-verbaal worden opgemaakt.

De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van de diverse betrokken jongeren.

Ook is de politie nog op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of informatie hebben over dit incident. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Alkmaar via tel.nr.: 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr.: 0800-7000.

 

2015211354

 

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl