Insluiping door babbeltruc

maandag 8 juli 2013

Alkmaar - Zondagavond kwam rond 17.15 uur een man aan de deur bij een 89-jarige bewoner van de Terborchlaan. De man wilde graag het nummer van de ANWB. De bewoner liet hem binnen.

De aanbeller gaf aan dat hij de deur dicht zou doen. Dit heefthij vermoedelijk niet gedaan, want nadat de man aangaf dat hij zijn bril uit deauto moest halen weg liep zag hij ook een andere man het tuinpad aflopen. Debewoner zag dat zijn bankpasje uit zijn portemonnee was weggenomen.

Preventietips

Het gebeurt geregeld dat oplichters met een smoes aanbellen en geld proberenafhandig te maken. Soms vragen ze om een glas water of een pen, terwijl eenhandlanger het huis binnenglipt. Ook doen dieven zich soms voor als meteropnemerof reparateur. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten.Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het uniet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie isalert op deze vorm van diefstal. Belangrijker nog is dat u kunt voorkomen dat uslachtoffer wordt van de babbeltruc. Via deze link:http://www.politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.htmlvindt u preventietips.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl