Inbreker mishandelt drie politieagenten

zondag 24 mei 2015

Alkmaar - De politie heeft zondagmorgen rond 05.40 uur een 44-jarige man aangehouden, die verdacht wordt van een inbraak in een schuur aan de Herenweg.

Toen de politie arriveerde was de verdachte reeds vertrokken, doch met behulpvan een politiehond werd de man aangetroffen in de omgeving. De verdachtevluchtte en zwom een sloot over en gooide een fiets naar een politieagente, diedaardoor lichtgewond raakte aan haar hand. Een andere agent liep de verdachte opde Achterweg tegen het lijf en ondanks het gebruik van pepperspray wist deverdachte hem een slag in het gezicht te geven en ging er weer vandoor. Daarliep hij de volgende diender tegen het lijf, die eveneens pepperspray gebruikte.Ook nu gebruikte de verdachte geweld en sloeg hij de agent. Hierbij kwam deverdachte ten val en kon hij uiteindelijk worden aangehouden. De verdachte invoor nader onderzoek ingesloten.De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel.Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moetenzonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect.Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt nietgetolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten,rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers vanondersteunende afdelingen.

https://www.politie.nl/themas/geweld-tegen-politie-en-hulpverleners.html2015126979

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl