Hennepkwekerij aangetroffen in Alkmaar

donderdag 23 juli 2015

Alkmaar - In een pand aan de Schoenmakerstraat in Alkmaar is woensdagmiddag rond 13.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand werden ongeveer 250 planten aangetroffen.

Ook was er sprake van diefstal van stroom. De politie heeft een onderzoekingesteld naar de eigenaar van het pand.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Een hennepkwekerij is fnuikend voor de omgeving. Er is een groot risicoop brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden metillegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die dehennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaienop voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapteenergie. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijkeprioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken.Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politieeen halt toe te roepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruik je een henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in debuurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel MeldMisdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op eenhennepkwekerij:

- Aanwezigheid van hennepgeur

- Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast ofelektriciteitsaansluiting

- Constant zoemend of ronkend geluid

- Beslagen/afgeplakte Ramen of gordijnen die nooit opengaan

2015178448

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl