Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

vrijdag 19 juni 2015

Alkmaar - Op de Hazenkoog is woensdagmiddag rond 12.15 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden.

Agenten namen poolshoogte op de Hazenkoog, nadat er meldingen binnen warengekomen van stankoverlast. Bijna 100 planten en 40 stekken werden aangetroffen.Deze zijn geruimd. Er was geen sprake van diefstal van stroom.

De politie heeft drie personen aangehouden wegens bezit en het vervaardigenvan softdrugs. Het gaat om een 34-jarige man uit Alkmaar, een 19-jarige man eneen 44-jarige vrouw uit Koedijk.

Wat kunt u doen?

Een van de middelen die gemeente, taskforce en politie ontwikkeldhebben, is de hennepgeurkaart. De Hennepgeurkaart is een kraskaart. Door tekrassen kunnen bewoners de geur van hennep ruiken en herkennen. Naast de geurgeeft de Hennepgeurkaart informatie over de gevaren van illegale hennepteelt.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurtzit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of belMeldMisdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op eenhennepkwekerij:- Aanwezigheid van hennepgeur.

- Onveilige situaties door illegale aanpassingen inde meterkast of elektriciteitsaansluiting.

- Constant zoemend of ronkend geluid.

- Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooitopengaan.2015147665-2

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl