Snelheidsovertreders aan de kant gezet

donderdag 27 augustus 2015

Alkmaar - De politie heeft woensdagochtend en ?avond een verkeerscontrole gehouden. Op de Helderseweg werden tussen 18.30 uur en 20.30 uur drie hardrijders aan de kant gezet.

De hoogste snelheid bedroeg 87 km per uur waar 50 km per uur istoegestaan. Bij het meten van de snelheid werd gebruik gemaakt van een lasergunenovertreders ontvingen ter plekke een bekeuring. Op de Berenkoog werd in deochtend ook op snelheid gelet. Hier probeerde een snorfietser die te snel reedaan een boete te ontkomen. De 17-jarige Alkmaarder negeerde het stopteken van deagenten maar werd even later alsnog aan de kant gezet bekeurd. De bestuurder,die betrapt werd met een snelheid van 52 km per uur, moet de scooter opnieuwlaten keuren bij de RDW.

Brom en/of snorfiets opnieuw laten keuren

Brom- en snorfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom controleertde politie regelmatig op veiligheidseisen. Als tijdens de veiligheidscontrolesvan de politie blijkt dat de constructiesnelheid te hoog is of het voertuig nietaan de technische eisen voldoet, maakt de politie een zgn. ?WOK-melding?. Dithoudt in dat de bromfiets opnieuw gekeurd moet worden. De kosten hiervan zijnvoor de eigenaar.

Voor meer informatie over de WOK-melding, ziehttps://www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Na-status-'wacht-op-keuren'-weer-de-weg-op-met-uw-bromfiets.aspx

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl