Nieuw slachtoffer meldt zich na actie Achterdam

dinsdag 2 april 2013

Alkmaar - De voorlopige hechtenis van de twee verdachten van mensenhandel die tijdens de actie op de Achterdam op 15 maart jl. zijn aangehouden, is verlengd. De Raadkamer zag donderdag voldoende verdenking en bovendien voldoende juridische redenen om de twee voor 90 dagen in bewaring te stellen.

Slachtoffer

De 41-jarige Hongaarse verdachte, die in een onderzoek van politie enjustitie in Noord-Holland naar voren kwam, zit nog steeds in beperkingen. Hijwerd verdacht van het uitbuiten van een prostituee, maar tijdens de actieTelraam (waarbij met alle prostituees gesprekken zijn gevoerd) meldde zich nogeen slachtoffer.

Naast de reeds lopende onderzoeken onder leiding van het OM Noord-Holland enhet Landelijk Parket zijn tijdens de actie nog meer signalen van mensenhandelnaar voren gekomen. Hierop zijn en worden diverse onderzoeken gestart, zowelstrafrechtelijk (politie en Openbaar Ministerie) als bestuursrechtelijk(gemeente). Hierover kunnen echter nog geen mededelingen worden gedaan. Welheeft de burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge laten weten de gemeenteraad tezullen voorstellen de regels aan te scherpen, als uit de onderzoeken blijkt datdat noodzakelijk is.

Moderne slavernij

Mensenhandel is een vorm van moderne slavernij. Het komt in diverse sectorenvoor, waaronder de prostitutie. Het is een misdrijf dat een zeer ernstigeinbreuk maakt op de menselijke waardigheid. Mensenrechten worden geschonden.Daarbij kan sprake zijn van dwang of uitbuiting, uiteenlopend van volstrektecontrole met behulp van geweld of bedreiging tot het in een afhankelijke positiebrengen van een slachtoffer.

(Gezamenlijk persbericht Gemeente Alkmaar, Openbaar Ministerie enPolitie)

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl