Landelijk promotieteam ondersteunt politie in de strijd tegen fietsdiefstal

donderdag 9 september 2010

Alkmaar, donderdag 9 september 2010.
De aanpak van fietsendiefstal is een speerpunt voor de Politie Noord-Holland Noord. Het is een grote ergernis van het publiek en fietsendiefstal staat al jaren in de top drie van misdrijven. Gisteren tussen 10.00 en 16.00 uur heeft de politie in winkelcentrum De Mare in Alkmaar meegewerkt aan een manifestatie tegen fietsdiefstal. Daarbij werden drie eigenaren aangehouden die op een gestolen fiets reden.

Het winkelcentrum is, naast de twee stations en de binnenstad, n van de hotspots op het gebied van fietsdiefstal in Alkmaar. In de regio NHN doen jaarlijks ruim 5000 mensen aangifte van diefstal van hun fiets. Bijna 30 % daarvan vindt plaats in Alkmaar. De aangiftebereidheid is regionaal al jaren zo n 25%. Dit jaar is het aantal fietsdiefstallen in Alkmaar met 90 stuks gedaald. In 2009 werden er in de eerste acht maanden 1028 fietsdiefstallen geregistreerd. Dit jaar staat de teller tot en met augustus op 938. Manifestatie in de Mare De mensen die het slechte weer trotseerden, of die toch naar de markt moesten, werden getrakteerd op een gratis advies. Dit advies werd gegeven door het Promotieteam van het Landelijk Centrum Fietsdiefstal. Het team gaf tips, keek in het register van de Rijksdienst voor het Wegverkeer of hun fiets geregistreerd stond en vulde een registratiekaart in voor ruim 100 fietseigenaren. Verder kregen zij een mooi zadelhoesje en een folder met wat men zelf kan doen om fietsdiefstal te voorkomen. Vier fietsen in beslag genomen Drie politiebikers en andere politiemensen waren druk met het beantwoorden van vragen van de bezoekers. Tevens heeft de politie met de scanner 400 fietsen nagetrokken of ze van diefstal afkomstig waren. Heel veel fietseigenaren hebben deze actie als positief ervaren. Helaas waren er toch drie personen die op een gestolen fiets reden en dus aangehouden moesten worden voor heling. Hun fiets werd afgenomen en wordt teruggegeven aan de eigenaar. Tevens werd er een ontvreemde geparkeerde e-bike in beslag genomen waarvan de bezitter niet bekend is maar die wel terug gaat naar de eigenaar die aangifte heeft gedaan. Aangifte doen helpt dus!

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl