Brand in hennepkwekerij

maandag 28 september 2009

Op maandagmorgen 28 september 2009 omstreeks 05.45 uur zag de politie rook komen uit een pand aan de Stationsweg in Alkmaar. Het ging om een verdieping met ongeveer tien appartementen boven een winkel in auto-onderdelen en een zonnestudio. Ongeveer tien bewoners van het appartementencomplex werden verzocht hun woning te verlaten.
In de loop van de morgen meldde zich een 44-jarige man bij de politie. Hij verklaarde dat hij in een van de appartementen een hennepkwekerij had. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uit een eerste onderzoek is vast komen te staan dat de brand mogelijk in de hennepkwekerij is begonnen. Het ging om een kwekerij met ongeveer 250 planten. Er wordt een nader technisch onderzoek ingesteld. De brandweer van Alkmaar werd ingezet om de brand te bestrijden. Na anderhalf uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De Stationsweg is tot 10.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer. Het busverkeer kon worden omgeleid en ondervond geen hinder van de afsluiting. In het pand zijn twee appartementen uitgebrand. Een derde appartement, de winkel en de zonnestudio liepen zodanig waterschade op, dat zij voorlopig niet meer gebruikt kunnen worden. De overige appartementen kunnen weer worden betrokken.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl