Zomer op het Plein: Jóvenes Clásicos del Son / Shishani | Zomer op het Plein

datum: zondag 23 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Zomer op het Plein  Jóvenes Clásicos del Son  Shishani | Zomer op het Plein

Jóvenes Clásicos del Son
De jonge muzikanten van Jóvenes Clásicos del Son brengen de klassieke ‘son montuno’: een authentiek feestje vol Cubaanse levenslust met zang, contrabas, gitaar, trompet, conga’s en bongo’s.

Shishani & The Namibian Tales
Zangeres, songwriter en gitariste Shishani verbindt, samen met haar muzikanten ‘The Namibian Tales’ de rijke traditie van haar geboorteland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz. Debby Korfmacher kwam weliswaar in Duitsland ter wereld, maar raakte verslingerd aan de klank van de Afrikaanse mbira (duimpiano) en nam vervolgens ook de kora (harpluit) ter hand. Cellist Bence Huzar stamt uit een roemrucht geslacht van Hongaarse musici maar exploreert de klankmogelijkheden van zijn instrument tot ver voorbij traditionele grenzen. Zijn stuwende en pulserende improvisaties leveren hem ook een deeltijdfunctie op in de ritmesectie, naast percussionist Sjahin During, die het kwartet samen met Shishani vorig jaar oprichtte. During kan voor zijn dynamische spel putten uit een schat aan ervaring met de meest uiteenlopende stijlen, van Afro Cubaans via Turks tot Indiaas en jazz.

bron: https://www.facebook.com/events/271380356658159/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl