Wouter Hamel - Victorie Alkmaar | Podium Victorie

datum: vrijdag 6 oktober 2017

Wouter Hamel - Victorie Alkmaar | Podium Victorie

Foto: Karel Sanders

Wouter Hamel heeft net zijn theatertournee afgerond, maar stilzitten is er niet bij: de volgende staat al op de agenda. Met zijn vijfde album Amaury op zak start Wouter Hamel in het najaar een nieuwe tournee. 6 oktober doet hij Victorie aan!

Amaury komt op 4 augustus uit en is Hamels meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe. De titel is geïnspireerd op zijn bijnaam op datingapps. “Het is eigenlijk mijn alias. Mijn avatar, de persoon in mij die zich nooit schaamt. De persoon die zichzelf onbevangen en onbeschaamd accepteert.” Hiermee legt hij de essentie vast: het is oké, wees jezelf. Het album verpakt belangrijke onderwerpen als faalangst, homofobie en religie in een prachtige eigen sound met invloeden van folk, rock, jazz, gospel en soul.

Wouter Hamel bracht in 2007 debuutalbum Hamel uit, waarmee hij doorbrak als troubadour en jazzvocalist in Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Het album bestond uit twaalf zelfgeschreven nummers, waarvoor hij in 2008 een gouden plaat ontving.

Beginnend als een vlotte stray cat in hartje Tokio en eindigend in de kleine melancholische uurtjes met When All The Bars Have Closed Again: Amaury is een plaat waarop Hamel zijn naïviteit, moed en optimisme als een pantser draagt. Geen obstakel te groot: Wouter Hamel has been around the block.

bron: https://www.facebook.com/events/813371658810367/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl