Wim Hof Methode Workshop op Unieke Locatie | Bergen

datum: zaterdag 1 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Wim Hof Methode Workshop op Unieke Locatie | Bergen

Exclusieve Workshop in het BOS

Jij wilt starten met de Wim Hof Methode. Deze methode wil je leren door sceptisch te zijn maar open staat voor een nuchter restultaat gerichte workshop.

Als internationaal trainer draag ik niet alleen de theorie en praktijk van de Wim Hof Methode over. Hoe deze methode toe te passen in het dagelijks leven dat is waar het deze dag om draait.

Onderzoek heeft uitgewezen dat uitzicht op een bos direct het stressniveau vermindert. Wij hebben dan ook gekozen voor een unieke locatie direct in het bos van Bergen. Onze gastheer/vrouw zorgt er voor dat het ons aan niks zal ontbreken deze dag.

In het eerste deel van de workshop komt de theorie aan de orde en zullen we enkele (ademhalings) oefeningen doen. In het tweede deel gaan we de koude blootstelling trainen door gebruik te maken van het ijsbad. We ronden af met een kleine maaltijd en elkaars gezelschap.

Voor de workshop

Zorg dat je gegeten hebt voor de workshop want tijdens de workshop wordt er zo min mogelijk gegeten. Het effect van de oefeningen is namenlijk het beste op een lege maag.

12:30 Inloop
13:00 Start met FOCUS kennismakingsronde en persoonlijke ervaring
13:30: De methode uitgelegd en wat je er mee doet in het dagelijks leven
14:00: De ademtechniek(en) testen in de praktijk
14:45: Pauze
15:00: Adem sessie en experimenteren
15:45: pauze
16:00 IJsbad
16:45 Uitwisselen van ervaringen
17:00 Einde met soep, fruit en broodjes

Kleding

Zorg ervoor dat je comfortabele kleding meeneemt en badkleding. Het is geen verplichting om gebruik te maken van het ijsbad. Voor de zekerheid willen we je toch vragen badkleding mee te nemen. Tot nu toe is namenlijk bijna iedereen uiteindelijk het ijsbad ingegaan en het zou zonde zijn wanneer er je er later spijt van krijgt.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de trainingslocatie. Parkeren is gratis.

Oefeningen ter voorbereiding

Een oefening ter voorbereiding is koud (af)douchen. Dit kan na de warme douche en kan rustig opgebouwd worden. Neem voordat je de kraan koud draait 5 rustige diepe ademhalingen en richt je aandacht naar binnen. Zodra de koude straal je lichaam raakt zal de ademhaling versnellen. Het doel is niet zo lang mogelijk er onder te kunnen blijven maar de ademhaling weer rustig te krijgen. Na een bepaalde tijd kun je zelfs warmte ervaren. Bouw rustig op in het begin (tot 90 seconden).

Warme groet,

Daniel Kluken

bron: https://www.facebook.com/events/306033903174377/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Schoorl | 112 alarmeringen Schoorl | Goedkoop Tanken in Schoorl | Supermarkten in Schoorl | Weerbericht Schoorl